Hello Stars Academy is een gloednieuwe dans- en muziekschool die in schooljaar 2019-2020 van start gaat in Brussel. De visie van Hello Stars Academy is gebaseerd op 3 pijlers: techniek, creativiteit en plezier.

                                                                            TECHNIEK

Elke les bij Hello Stars streeft ernaar de danser of zanger techniek bij te brengen binnen zijn/haar discipline, opdat alle kinderen kunnen groeien als artiest. Er wordt gewerkt met vaste lesplannen en leerdoelen die op het einde van elk semester bij elke leerling geëvalueerd worden. Op deze manier kunnen de ouders, de leerkracht en de kinderen hun evolutie binnen Hello Stars Academy nauw opvolgen. Elk kind mag uiteraard groeien op zijn/haar eigen tempo. 

                                                                          CREATIVITEIT

Bij Hello Stars Academy ligt er ook een grote focus op het "zelf creëren" van uitvoerende kunstvormen. Binnen elke opleiding van de Hello Stars Academy is er ruimte om zelf te experimenteren met dans en muziek. Leerlingen worden gestimuleerd om zelf choreografieën of liedjes te bedenken en worden hierin ook intensief begeleid.

Klik hier om naar de website van Hello Stars, de muziekgroep voor en door kinderen, te gaan. 

PLEZIER

Een dans- of zangles bij Hello Stars ACADEMY is niet alleen inspanning, maar ook ontspanning. Hello Stars ACADEMY streeft ernaar dat alle leerlingen plezier kunnen halen uit het muzisch en creatief bezig zijn en uit het ontwikkelen van hun eigen vaardigheden en kennis. 

Hieronder vind je iets meer informatie over de lessen die momenteel aangeboden worden bij Hello Stars ACADEMY.

POPKOOR

In het popkoor krijgen de leerlingen een stevige basis aan zangtechnieken. Het koor bouwt ondertussen een heel gevarieerd repertoire uit: popmuziek, musicalliedjes, wereldmuziek,... Alles komt aan bod. Er wordt ook gewerkt naar meerstemmig zingen. De leerlingen werken ook aan hun uitstraling op het podium of in videoclips.

JAZZDANS

Leerlingen die kiezen voor jazzdans ontwikkelen een stevige technische dansbasis, die in alle dansstijlen van pas zal komen. De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen, waaronder ballet, modern en hip hop. Jazzdans kenmerkt zich aan elegante maar krachtige sprongen en draaien. Jazzdans wordt in Hello Stars ACADEMY uitgevoerd op hedendaagse en hippe pop- en kindermuziek.

URBAN DANS

De urban dansles combineert stijlen zoals dancehall, ragga en verschillende soorten hip hop. De leerlingen beginnen met het aanleren van belangrijke basispassen, waarna steeds complexere choreografieën stap voor stap worden aangebracht. Er is ook een focus op freestylen. 

Kleuters

Kleuters van de 2de en 3de kleuterklas kunnen reeds starten bij Hello Stars ACADEMY. Zij krijgen een initiatie van zowel jazzdans, urban dans en muziek (popkoor) en dit spelenderwijze.