Lespakketten

Bij elk liedje dat Hello Stars uitbrengt, horen muzische lessen die aansluiten op de Vlaamse eindtermen en leerplannen. De lessen zijn duidelijk uitgelegd in verschillende lespakketten, waardoor leerkrachten er makkelijk mee aan de slag kunnen in de klas. Bij elk lespakket horen verschillende educatieve filmpjes, waar bepaalde choreografieën, liedjes of dans- of zangtechnieken worden uitgelegd.

 

Elk lespakket bestaat uit 4 delen:

 1. Beschouwing: de leerlingen bekijken en bespreken de videoclip van Hello Stars, eventueel kijken ze al gericht naar een bepaalde techniek of bouwsteen die ze later verder zullen onderzoeken.

2. Techniek: de leerlingen krijgen een dans- en/of zangles. Ze leren meezingen en -dansen met de videoclip.

 

3. Creativiteit: de leerlingen krijgen een creatieve opdracht, gebaseerd op de vorige fases. Ze mogen zelf choreografie of muziek creëren, op basis van een techniek of bouwsteen die in de voorgaande delen is onderzocht en bestudeerd.

 

4. Uitvoering: de leerlingen voeren wat ze hebben geleerd in deel 2 en/of wat ze hebben gecreëerd in deel 3 uit voor de klas. Ook de toeschouwende leerlingen krijgen een taak. Zij beschouwen nu het werk van hun medeleerlingen. Er is ook ruimte voor zelfreflectie.  

 

Samen vormen deze vier delen een complete muzische les. Het is echter ook mogelijk om slechts één deel van de les uit te voeren of de delen te spreiden over verschillende dagen of zelfs weken. 

WIJ ZIJN KLAAR

Bij ons tweede nummer "Wij Zijn Klaar" hoort een muzische dansles die van het 1ste tot en met het 6de leerjaar gebruikt kan worden. De choreografie van het nummer wordt aangebracht en de leerlingen krijgen een creatieve opdracht waarbij ze zelf een choreografie mogen verzinnen rond het thema van "Wij Zijn Klaar". 

De hele les kan uitgevoerd worden zonder de banken te verschuiven!

Daarnaast is er ook nog een educatieve "zangles"-video. Hierin wordt de stem opgewarmd a.d.h.v. drie leuke oefeningen, waarna het refrein van "Wij Zijn Klaar" wordt aangebracht.

VANDAAG KOMEN DROMEN UIT

Bij ons eerste liedje "Vandaag komen dromen uit" horen 2 muzische danslessen.

 

In lespakket 1 (1ste, 2de, 3de leerjaar) wordt de choreografie van het eerste deel van het refrein aangebracht en leren de kinderen zelf een dans verzinnen op basis van de liedtekst. 

In lespakket 2 (4de, 5de, 6de leerjaar) wordt de choreografie van het tweede deel van het refrein aangebracht. De leerlingen onderzoeken het contrast in ruimte en verzinnen daarna zelf een stukje choreografie waarbij deze bouwsteen centraal staat. 

1ste, 2de, 3de leerjaar

4de, 5de, 6de leerjaar

© 2019 Hello Stars

@hellostarsmusic
  • YouTube - White Circle
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Deezer - White Circle
  • Google Play - White Circle
  • White Spotify Icon